Breakfast banana bread

The Aprés-chic

Breakfast banana bread

Existuje jenom jedna jediná věc, kterou mám k snídani raději než ovesnou kaši s banánem a ořechovým máslem.
Banana bread – s ořechovým máslem.
Doteď jsem žila v tom, že nejlepší mají v mém milovaném Coffee Roomu, dokud jsem neochutnala ten od mojí mamky. A protože vás mám všechny neuvěřitelně ráda a nechci vás připravit o možnost ochutnat tohle BLAHO, vydyndala jsem z ní recept a v dnešním postu vám prozradím tajemství toho nejlepšího banánovýho chlebíku, jaký jsem kdy ochutnala!

I N G R E D I E N T S 

– 1 lžíce másla na vymazání formy (lze nahradit kokosovým olejem)
– 1 lžíce mouky na vysypání formy

T Ě S T O:
– 250 g třtinového cukru
– 200 g másla (lze nahradit kokosovým olejem)  

– 6 ks zralých banánů (čím více hnědých teček, tím lépe)
– 2 lžičky jedlé sody
– 1 špetka soli
-100 g pekanových / vlaškých ořechů
– 200 ml mléka (lze nahradit rostlinným)
– 1/2 lžičky skořice
– 2 vejce
– 100 g rozinek
– 300 g špaldové mouky (lze použít polohrubou)

S T E P S

1) Troubu předehřejeme na 180-190°C.

2)Rozmačkáme banány, přidáme cukr, máslo a jedlou sodu a společně vše zamícháme.
Přidáme nasekané nebo namleté ořechy a rozinky. Opět promícháme přidáme mouku, mléko, špetku soli, skořici, vejce a znovu vše pořádně promícháme. Hotové těsto by mělo mít tužší.

3)Těsto dáme do vymazané a vysypané formy a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme cca 70 min, ale doporučuju průběžně kontrolovat pomocí špejle (těsto by se na ní nemělo lepit, když s ní do chleba píchneme).

A voila – máme hotovo! Pokud chleba pečete s opravdu hodně zralých banánů, dokáže vydržet vláčný klidně i několik dní. Já ho ale naprosto miluju ještě teplý, proto ho často jím hned po upečení nebo si ho hodím na chvilinku to toastovače. 🙂 
Banana bread doporučuju podávat s ořechovým máslem (miluju ty od R3ptile nebo Nutspread), marmeládou nebo třeba trochou jogurtu a ovocem na straně. Tak dobrou chuť!

S láskou, V.

No Responses

  1. Mariiis napsal:

    Banana bread je moje srdckovka 😀 od té doby, co jsem ho ochutnala poprvé, bych ho mohla jíst pořád 😀

    Maris

  2. Après-chic napsal:

    Haha, to mám úplně stejně!<3

Napsat komentář

Connect with:



Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..